הנהגות בימי נדה

שאלה:

שלום רב, האם מותר לבעל לישב בימי נדה על מטתם הזוגית (לא מטה יהודית), כאשר רק האשה ישנה שם? האם זו מוגדר כמיטתה? או נחשב כמיטת שניהם? אשמח למקור אם יש

תשובה:

לא מצאתי משהו מפורש, אבל כיון שטעם האיסור הוא שמיטה זו מיוחדת להם לתשמיש, אזי אם כשהיא טהורה היא מיועדת לשניהם ובימי טומאתה לה לבד, ודאי זה מתאפיין כמיטתה לענין זה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. אם כל האיסור לשבת על מיטתה הוא מחמת שהמיטה הזאת מיועדת להם לתשמיש הרי שבמצב שתמיד אבל תמיד הם משמשים רק על מיטתו ולא על מיטתה מדוע שיהיה אסור?

  2. משום שהישיבה על מיטתה מזכירה לו אותה בכל מקרה, אני רק מסביר למה המיטה הזו מאוד משוייכת אליה, כי גם בימי טהרתה שישנים שם יחד, זה רק בגלל שהיא מותרת לו, כלומר תודעתית זה תמיד משתייך אצלו אליה ולתשמיש, כשמותר הוא יכול להיות שם, וכשאסור לא.