המלצה על גוי

שאלה:

גוי עבד בשבילי ואני שילמתי לו כסף מותר לי להגיד לו תודה ולהמליץ עליו

תשובה:

שלום וברכה

לומר תודה זה דבר בסיסי בהתנהגות, ובלי זה הרי זה ממש חילול ה', ולכן ברור שמותר לומר לו תודה ולהתנהג איתו כמו שמתנהגים עם בני אדם, זה יסייע גם לשאר האנשים שיעסקו עמו.

בודאי מותר להמליץ עליו ככל שהמטרה אינה לסייע לו, אלא כדי באמת ליידע יהודים נוספים שכדאי לעבוד איתו… לאחרונה יצא לי לקחת קבלן נכרי ונהנתי ממנו מאוד, ובעקבות המלצתי לקחו אותו עוד חמישה שכנים… הדבר הועיל להם מאוד, וזו טובתם לא פחות ממה שהיא טובתו.