ממתי מונים חמישה ימים?

שאלה:

ביום חמישי התחילו לי כתמי מחזור. בגלל שאני מניקה חשבתי שאולי זה דימום קליל ולכן נהגנו בהרחקות למעט הושטת חפצים מיד ליד. לפני השקיעה הדימום התגבר אך רק אחריה התחלנו לנהוג בכל ההרחקות.
יום חמישי נחשב בספירת חמשת הימים? הפסק בשני או בשלישי? (אשכנזים)

תודה

תשובה:

שלום וברכה

ככל שהיה מדובר בכתם שאוסר, כיון שנהגתם איסור זה נחשב כאחד מחמשת הימים. אבל חשוב מאוד מאוד לומר, ככל שאכן מדובר היה בכתם שאוסר, אין כזה דבר קליל כי אני מניקה, אם יש כתם דמי בגודל גריס – מעט יותר ממטבע של שקל, על בגד לבן ולא צבעוני, או למנהגנו גם על טישיו [בהז יש מנהגים שונים], כל דיני נידה נוהגים גם אם הסתיים בזה, וגם אם את מניקה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. כתם אוסר לא היה בכלל- הלכתי עם צבעוני ולא הסתכלתי על הגוף בכלל.
    אבל כבר היה דימום שופע שעבר לבגדים מתחת ומן הסתם נחשב ראיה.
    שאלתי האם זה נקרא שנהגנו איסור- אם עדיין העברנו מיד ליד?