להדליק בבית או בזמן?

שאלה:

אנחנו מתארחים מחוץ לבית ויוצאים מהאורחים אחרי ההדלקה. מה עדיף: להשתתף בפרוטות עם בעהב ולהדליק בזמן או שמא להדליק בבית בשעה 9 בערב כשנחזור. חשוב לציין שיהיה לנו פרסום הנס (גרים במקום עם אנשים ואפשר לנו גם להזמין חברים שיבואו להדלקה שלנו)

תשובה:

שלום וברכה

ככל שאתם לא באים ללון שם אלא רק לארוחה, אין לכם אפשרות לצאת ידי חובה בנרו של בעל הבית ולא יעזור להשתתף בפרוטה, מקום ההדלקה שלכם הוא בבית, אי אפשר לצאת ידי חובה בבית של מישהו אחר. חבל שלא תהיו שם בזמן הראוי להדלקה, אבל אם זה המצב תדליקו ב9 בערב.

חנוכה שמח.