ברכת יעקב ליששכר

שאלה:

שלום הרב,
אני צריכה להכין עבודה על פרשת ויחי ולא הבנתי את ברכת יעקב ליששכר, "יִשָּׂשכָר חֲמֹר גָּרֶם רֹבֵץ בֵּין הַמִּשְׁפְּתָיִם.
וַיַּרְא מְנֻחָה כִּי טוֹב וְאֶת הָאָרֶץ כִּי נָעֵמָה וַיֵּט שִׁכְמוֹ לִסְבֹּל וַיְהִי לְמַס עֹבֵד."
אשמח להסבר, תודה.

תשובה:

יששכר שעמלו בתורה, נמשל לחמור שנוטל על שכמו משא כבד, ואפילו בלילה אינו נח במקום מסודר, אלא רובץ לו בדרך בין העיירות שהוא מעביר ביניהן סחורה. בעיניו המנוחה האמיתית היא העולם הבא, והמקום המיועד לו הוא ארץ ישראל, ונכון הוא לסבול את כל יסורי העולם הזה שהארץ נקנית בהם, ובלבד שיזכה לכל הטוב הרוחני הזה.

בהצלחה רבה.