אחסון תפילין וספרי קודש תחת מושב האופנוע

שאלה:

באופנוע יש אפשרות לאסן חפצים בתא ייעודי הנמצא תחת מושב הרוכב. האם מותר להניח שם תפילין, מזוזות, ספרי קודש וכדו'?

תשובה:

שלום וברכה

בענין זה נחלקו הדעות, וגם למתירים מותר רק כאשר יש חלל טפח בין המושב לספר, והארגז אינו מלא עד למושב עצמו. וככל שזה לא ארגז המיועד לספרי קודש בדוקא. לכן במקרה כזה שיש חלל המיקל יש לו על מה לסמוך, בפרט שזה מובנה כך ומיועד לישיבה, ויותר קל בספרי קודש מבתפילין.

מקורות:

ראה משנה ברורה סי' מ ס"ק יג. וע"ע ט"ז יו"ד סי' רפב ס"ק ד ובני יונה שם סס"ז, ומג"א סי' רמ ס"ק יט.