פסל בודהה

שאלה:

שלום וברכה
יהודי שקיבל במתנה פסל בודהה שהגיע ממדינות המזרח הרחוק, ולאחר שהתקרב לתורה ולמצוות שואל מה לעשות עם זה?
האם ניתן למכור אותו ? או צריך לזרוק ? להשמיד ?
ישר כח גדול

תשובה:

שלום וברכה

ככל שהפסלון הזה מיועד בעקרון [גם אם לא עבדו אותו בעצמו] לעבודה זרה, בודאי שיש להשמידו ולא למוכרו. השארתו בבית היא בכלל תועבה לא תביא אל ביתך.

תצליח בדרך החדשה!

מקורות:

עי' ברמב"ם הלכות עבודה זרה וחוקות הגויים שכתב בהלכה א: מצות עשה היא לאבד עבודת כוכבים ומשמשיה וכל הנעשה בשבילה שנאמר אבד תאבדון את כל המקומות ונאמר כי אם כה תעשו להם וגו' ובארץ ישראל מצוה לרדוף אחריה עד שנאבד אותה מכל ארצנו אבל בחוץ לארץ אין אנו מצווין לרדוף אחריה אלא כל מקום שנכבוש אותו נאבד כל עבודת כוכבים שבו שנאמר ואבדתם את שמם מן המקום ההוא בארץ ישראל אתה מצווה לרדוף אחריהן ואי אתה מצווה לרדוף אחריהן בחוץ לארץ. ובהלכה ב': עבודת כוכבים ומשמשיה ותקרובת שלה וכל הנעשה בשבילה אסור בהנאה שנאמר ולא תביא תועבה אל ביתך וכל הנהנה באחד מכל אלו לוקה שתים אחת משום ולא תביא ואחת משום ולא ידבק בידך מאומה מן החרם.