אין לו יין להבדלה – האם רשאי לאכול?

שאלה:

מי שאין ידו משגת לקנות נר חנוכה ונר שבת – יקנה נר שבת מפני שלום
ביתו, ואם יש לו לשל שבת ואין לו לנר חנוכה וליין לקידוש היום –
יקנה לנר חנוכה משום פרסומי ניסא. הגה. והוא הדין נר חנוכה קודם
ליין הבדלה, ועיין לעיל סימן רצו סעיף ה.
אם נרות חנוכה קודם ליין הבדלה
אם ידו משגת לקנות רק נרות חנוכה מה יעשה כדי שהוא יוכל לאכול במוצ"ש כי אסור לאכול בלי להבדיל יין?

תשובה:

שלום וברכה

מי שאין לו יין או משקה אחר הראוי להבדלה [חמר מדינה], אם הוא יודע שעד יום ראשון בצהריים יבוא לו יין, ישתדל להמתין ולא לאכול בינתיים, אבל אם חלש וקשה לו הדבר, או שהוא יודע שגם ביום ראשון לא יהיה לו יין, מותר לאכול אחר שהבדיל בתפילה באתה חוננתנו. ואם שכח לומר אתה חוננתנו, כיון שאינו מבדיל על הכוס – יחזור ויתפלל.

חנוכה שמח.

מקורות:

ראה משנה ברורה בסי' רצו ס"ק יז,יט,כא