מאכלים שהיו בעגלת התינוק כשישן

שאלה:

הנחתי למשך כחצי שעה כמה מאכלים מתחת עגלתה של ילדתי והיא נרדמה האם הם אסורים משום רוח רעה?

תשובה:

שלום רב,

יש שמקילים בתינוק יותר מבאדם מבוגר, ובפרט בסל העגלה – שהמאכלים אינם על הריצפה ואינם נמצאים תחת מיטה הראויה לתשמיש המיטה. ויותר יש להקל בכך בתינוק קטן ביותר שלא מקפידים על נטילת ידיו.

מקורות:

ראה שערים המצויינים בהלכה סי’ לג קו”א ס”ק ה, שו”ת לבוש מרדכי מהדו”ת יו”ד סי’ יט, שו”ת מנחת יצחק ח”ד סי’ קיז, ושו”ת אז נדברו ח”ז סי’ עב.

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. רע"א בשו"ע יו"ד בסימן קטז כותב בשם שבות יעקב שאמנם אין לשים אבל בדיעבד לא נאסרים המאכלים וכן פסקו פתחי תשובה שם ובינת אדם