נרות שבת כשמתארח במלון ואשתו מדליקה בבית

שאלה:

שלום הרב. גברים שנמצאים בבית מלון בשבת בלי נשותיהם חייבים להדליק נרות שבת או שיוצאים ידי חובה בהדלקת נרות נשותיהם בביתם?

תשובה:

שלום וברכה

כיון שיש להם שם חדר המיוחד להם ומושכר להם, עליהם להדליק נרות שבת, וישתתפו בפרוטה עם אשה שמדליקה שם [כיון שלא ניתן להדליק בחדר, אלא רק בחדר אוכל ואין כל כך משמעות למה שיש להם חדר מיוחד] מלבד זאת יראו להשאיר אור הנצרך להם בשירותים וכדומה.

מקורות:

ראה משנה ברורה סי' רסג ס"ק ל,לב.