מעשר כספים – למי?

שאלה:

בס"ד. האם אפשר לתת מעשר כספים וכספי צדקה לניצולי שואה ? (אומרים שזקוקים לזה למזון ותרופות, אך איני בקי בזה). תודה.

תשובה:

שלום וברכה

אדם שהוא נזקק, ולא משנה אם הוא ניצול שואה או סתם עני ומסכן, מצוה לתת לו ממעשר כספים, אבל השאלה דרך מי נותנים, מה זה האירגון, על ידי מי הוא מנוהל, וכמה מהכסף שם הולך לעניי אמת וכמה למשכורות וכו'… לכן אני תמיד ממליץ לתת לאירגונים מוכרים וידועים שאפשר לסמוך על פועלם בעיניים עצומות, כמו קופת העיר בני ברק, יד אליעזר, עזר מציון וכדומה. יש משהו מחשיד במינוח ניצולי שואה בשנת 2020… השואה הסתיימה לפני 75 שנה, מדובר באנשים בני 90 ומעלה…