כיבוד הורים או תפילה במנין?

שאלה:

אני בן 17 ואני שומר שבת לבד בבית הורי ואחי לא שומרים, בערבי שבתות אבא שלי מתפלל יחיד עם אחי, האם אני צריך להישאר איתו או ללכת לבית הכנסת?

תשובה:

אין סיבה שלא ללכת לבית הכנסת. אתה וגם אביך חייבים בתפילה במנין. רק כמובן יש לעשות בצורה נעימה, לא להתריס, רק לומר בנעימות לאבא שהתפילה בבית הכנסת מאוד חשובה לך ועושה לך הרבה אוירה ולכן אתה הולך. אם הוא מאוד יעלב וכו', אפשר להקל להשאר בבית.

בהצלחה רבה מאוד.