להדליק נר חנוכה במצית – עובר לעשייתן

שאלה:

כשמדליקים נרות חנוכה עם מצית. והצורה הנוחה ביותר שבסיום הברכה לוחצים על הכפתור ומיד נדלק [כי קשה לעמוד כל הברכה עם כפתור לחוץ]
האם יש בזה בעיה של "עובר לעשייתן"
אשמח למקורות
תודה!

תשובה:

שלום וברכה

לא מצאתי מקור מפורש לגבי נר חנוכה, אבל לכאורה אכן יש להדר שיהיה נר דלוק בידו בשעת הברכה, וכמו שאמרו לגבי ברכה על הטלית, שלא די שהיא מקופלת בידו, אלא צריך שתהיה בשעת הברכה פרוסה בשתי אדם מאחוריו שמיד לאחר שיברך יתעטף, ראה משנה ברורה בתחילת סי' ח ובפסקי תשובות שם אות ה מה שהאריך בזה. כמו כן דנו הפוסקים רבות על כך שבשעת הברכה על המילה יחזיק המוהל את הסכין בידו, ויש שדנו גם לגבי החזקת הערלה בידו, האם יש לזה דין ערוה או לא, הרי שהבינו שיש ענין גם בזה מצד דין עובר לעשייתן. כל זה לא ראיה מכרחת כיון שמדובר כאן במעשה קל מאוד, וצ"ע.

שבת שלום וחנוכה שמח.