דם על איבר הבעל

שאלה:

אני ממשיך את השאלה שכבר נשלחה לפני מספר רגעים…הרחבת הסבר,
מה הדין כאשר לאחר קיום היחסים הבעל ראה על האיבר שלו דם והוא לא קינח בנייר או מגבת אלא שטף האיבר במים…, האם האשה טמאה?

תשובה:

שלום וברכה

האופן בו הבעל ניקה את עצמו אינו רלוונטי, ברגע שהוא ראה על עצמו דם יש בהחלט לחשוש ולאסור. אמנם לפעמים מצוי שאשה יש לה צוואר רגיש מאוד והחיכוך בשעת מעשה גורם לדימום, אם יש לכם צד כזה, תוכלו לבצע בדיקה אצל אחות טהרה, שהיא תקבע אם יש לאשה פצע מדמן באותו מקום שניתן לתלות בו.

שבת שלום וחנוכה שמח.