תולעים בתירס

שאלה:

רציתי לשאול בקשר לתירס האם ניתן לאוכלו איך שהוא מגיע פשוט לנגוס מה"מקל" או שיש חשש תולעים

תשובה:

אין לאכול תירס מהקלח בשום אופן אלא אם כן הוא מגידול מיוחד בחזקת נקי מחרקים בכשרות מהודרת, הוא נגוע בהחלט.

מקורות:

ישנו ספר שנקרא בדיקת המזון כהלכה של הרב משה וויא שלמד היטב את הנושא ובירר אותו, וכדאי בכל שאלה שהיא ללמוד בספר זה. שמעתי בשמו שהוא טוען שבתירס תשעים אחוז מהקלחים נגועים בתולעים, הוא עשה הרבה בדיקות בתירס וכך יצא לו, ניתן לעי' שם בספר ולבדוק כיצד הוא ממליץ לנקות ולבדוק קלחי תירס, באם אכן ישנה אפשרות כזו]. יש ענין מפורסם שמיעוט המצוי חייב בבדיקה כך כותב הרשב"א בתשובה וכך פוסק להלכה בשולחן ערוך שכל דבר שהוא בגדר מיעוט המצוי חייב בדיקה. והחיי אדם כותב שראוי לאדם להסתכל כל מה שהוא אוכל, על ידי זה ינצל מהרבה איסורים, ומעיד אני עלי שכמה וכמה פעמים ניצלתי על ידי זה ברוך השם, לדעת הרב אלישיב מיעוט המצוי הוא אפילו שלוש אחוז, ולכן בכל דבר שידוע שיש בו נגיעות ברמה זו של מיעוט המצוי יש לבודקו באופן שבו נכון לבדוק את התולעים המסוימים שבו.

חנוכה שמח.