שליח ציבור ירא שמים

שאלה:

שלום רב
ברצוני לשאול , לגבי שליח ציבור קבוע שיש לו טלוויזיה בבית , ואשתו הולכת בבגדי פירצות וללא כיסוי ראש , אבל מאידך גיסא השליח ציבור קולו ערב ומרוצה לקהל ויודע לקרא בתורה והוא אדם מאוד טוב ומשתדל להקפיד על כל התפילות , השאלה שיוצאת מכאן היא : 1 האם מותר לו לשמש כשליח ציבור?
2 האם מותר להתפלל שהוא משמש שליח ציבור?

תשובה:

שלום וברכה

בזמנינו שלא כולם מודעים לאיסור החמור והמכשול הגדול בטלויזיה, אין לאסור על אדם כזה לשמש חזן, ודאי לא בגלל הנהגת אשתו, אבל במידה ואין חשש פגיעה, ברור שעל הציבור לחפש חזן ירא שמים, ולא זה האיש המתאים. לכן צריך לנהוג בחכמה ובתבונה שלא לפגוע באף יהודי, אם יש רב בבית הכנסת כדאי להתייעץ איתו.