נר חנוכה חתן בבית חמיו שמדליק מאוחר

שאלה:

הרב שלום,
במהלך החודש האחרון אשתי ילדה ומאז אני מתגורר עימה בבית הוריה.
חמי חוזר מאוחר בלילה ואני מעונין להדליק נר חנוכה בזמן.
1. האם אוכל להדליק בברכה בבית חמי?
2.כאשר חמי יחזור בלילה, האם יוכל להדליק בברכה גם?
נוהגים כשיטת הספרדים.
תודה

תשובה:

שלום וברכה

הטוב ביותר הוא שחמיך יעשה אותך שליח להדליק עבורו, והוא ישמע את הברכות במקום שבו הוא נמצא, וכך יקיים גם הוא את המצוה יותר בהידור – בזמנה. במקרה שאינו מעוניין בכך, אתה יכול להדליק בזמן והוא יכוין שלא לצאת ידי חובה בהדלקתך, לדעתי אין בזה חסרון מבחינתו, אבל אם נראה לך שיש לו בזה איזה נדנוד קל של אי נוחות, זה לא שווה, תמתין לו ותצא ידי חובה בברכתו. דעת בעל הילקוט יוסף מחודשת בעיני, הוא סובר שכאשר אתה יוצא ידי חובה בהדלקתו אין לך חובה להשתתף עמו בפרוטה, כיון שאתה חתנו וקשור לבני הבית, בעיני זה חידוש, והייתי מציע שלא לחלק מדינו הרגיל שלאכסנאי שלא מדליקים עליו בביתו, כיון שסו"ס אתה לא סמוך על שולחנו רק אורח, ולכן עד כמה שאתה לא מדליק בעצמך, תשתתף איתו בפרוטה.

חנוכה שמח.