נרות חנוכה לא סמוכה על שולחן ההורים

שאלה:

שלום,
אני גרה לבד אך מדליקה נרות חנוכה אצל ההורים שלי.
האם אני צריכה להדליק נר חנוכה גם בבית שלי? אני חוזרת מאוד מאוחר הביתה (רק ישנה שם) אז מתי אני מדליקה את הנר?
אני לפי אשכנז.
תודה

תשובה:

שלום וברכה

אם את רגילה לאכול אצל ההורים באופן קבוע את יכולה להדליק שם, אבל אם את כלל לא סמוכה על שולחנם, מתפרנסת בעצמך, אוכלת וישנה במקום אחר, עליך להדליק בבית, תעשי זאת מאוחר כשאת באה, בתנאי שעדיין יש עוברים ושבים, אם אין עוברים ושבים, תדליקי בלי ברכה.

מקורות:

ראה משנה ברורה סוף סימן תרעב.