לימודים בשעות העבודה

שאלה:

שלום,
אני שואלת בשביל חברה שעובדת במשרד ממשלתי והרבה פעמים יש זמנים שאין לה בכלל עבודה האם בשעות שאין לה עבודה יכולה ללמוד ולהתעסק בדברים אחרים? הממונה הישירה שלה אמרה שהיא לא לוקחת אחריות על זה ושתעשה מה שנראה לה.
אם לא היתה מתחילה לימודים היתה ככל הנראה מדברת בטלפון או עם חברות או גולשת באינטרנט כרגע שעושה לימודים היא משקיעה בזה.
חנוכה שמח
אפרת

תשובה:

שלום וברכה,

עובד ששוהה בעבודה ולא נותנים תעסוקה מותר לו לקבל שכר על הזמן שיושב בטל, מאחר וההתחייבות בעבודה להעביד אותו שעות מסוימות כל יום. ובזעות שיושב העובד בטל יכול לעשות מה שרוצה, ולכן גם מותר לעובד ללמוד דברים צדדים – ובתנאי שלא יפריע לעבודה שבו הוא עובד, ויהיה זמין לעבודה אם יתנו לו תעסוקה ששייכת לעבודה.

בהצלחה וחנוכה שמחח..