לא תחנם

שאלה:

אם משהו סיפר על רעיון של איזה גוי בלי שהוא יודע מי זה וגם אני לא יודע האם מותר לי להגיד לו "רעיון מקורי" או שזה אסור ככי אני מחמיא קצת לגוי הזה

תשובה:

כל הרעיון הוא לשבח גוי ספציפי, מה שאתה משבח רעיון בלי כל התייחסות לעושהו עד שזה כלל לא ידוע, אין כל בעיה.

חנוכה שמח.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. לומר "אם היה מותר לשבח את הגוי הייתי אומר שהוא (נניח הפועל שלי) איש ישר מאד" או "אני לא יאמר שהוא ישר כי אסור לשבח גוי " האם מותר או שבגלל שברור כוונתי אז אסור. תודה!!!