טבעות נישואין הדדיות / טבעת נישואין לגבר

שאלה:

שלום.
לחתונה צריכים לקנות שתי טבעות. האם הגבר צריך לשלם על שתי הטבעות או שצריך שהאישה תשלם על שלו והוא על שלה?

תשובה:

שלום וברכה

על פי ההלכה היהודית אין מושג כזה שנותנים טבעת לגבר בעת הנישואין. הנושא של הטבעת הוא שהגבר בעצם קונה כביכול את האשה בקנין אישות, כך שמעתה היא מיוחדת לו בלבד ליחסי אישות, והקנין הזה נעשה כביכול עבור הטבעת. לכן הקנין אינו הדדי, משום שלפי ההלכה המקורית לגבר מותר לשאת שתי נשים בעוד שלאשה מותר להיות נשואה בו זמנית רק לאדם אחד. הטקס הזה שיש שעושים היום שגם האשה נותנת טבעת לגבר, הוא מבלבל ומטעה ואינו ראוי. זה יוצר תחושה כאילו יש כאן משהו הדדי או סתם נתינת מתנה, זה לא כך, זה קנין חד צדדי שהגבר פועל באשה ולא להיפך. אם רוצים שגם הגבר יענוד טבעת נישואין, אין לתת לו אותה תחת החופה, אלא אחר כך מתי שירצו, זה לא קשר לנושא של חלות קנין הנישואין. כמובן הטבעת חייבת להיות מכספו של הגבר, שהרי הוא נותן אותה לאשה כביכול כתמורה להסכמתה להתייחד לו כאשתו.

שירבו שמחות.