חנוכה

שאלה:

בס"ד
שלום רב
1. אני נוהגת קודם להדליק את הגפרור , ואז לברך 3 ברכות (בנר ראשון) אז להדליק את הנר ובסוף את השמש . האם זה נכון כך ?
2. כשאני מדליקה את הגפרור אני מדליקה נר שאיתי אני מדליקה את הנר הראשון שהוא כובית שמן. כמה טיפות שעווה נוטפות מהנר לכוסית השמן. האם זה בסדר ? ועדיין נחשב שהדלקתי בשמן זית וטיפות השעווה זניחות לגמרי ?

תשובה:

1. באופן כזה מקבלים כויה… תדליקי נר הדלקה, ואז תברכי בנחת, ואחרי הברכות תדליקי איתו את הנר ואחר כך את השמש.

אין בעיה שנוטף שעווה.