חנוכה – ערבית לפני צאת הכוכבים או איחור בהדלקה?

שאלה:

שלום וברכה,
מה עדיף, לפי מנהג הספרדים להתפלל מנחה לפני השקיעה ומיד אחרי השקיעה להתפלל תפילת ערבית כדי להספיק לחזור הביתה להדליק נרות חנוכה כמה שיותר סמוך לצאת הכוכבים או להתפלל ערבית רגל בצאת הכוכבים ולהדליק נרות חנוכה אחרי שעברה חצי שעה לאחר צאת הכוכבים?
תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

זו שאלה קשה ואין לי הכרעה ברורה… אבל נטיית הלב שלי היא שכיון שמנהג הספרדים שלא לחשוש בזה לתרתי דסתרי, בפרט שזה אחרי השקיעה, עדיף מנחה וערבית יחד ולהדליק בזמן, בפרט שכפי שראיתי מנהג זה רווח מאוד אצל בתי הכנסת הספרדיים בחנוכה. אבל לא לשכוח ח"ו לקרוא קריאת שמע שוב בזמנה, ועוד לפני ארוחת הערב. אשכנזי כמובן לא יעשה זאת, וגם אם הוא נוהג להדליק בצאת הכוכבים, יתפלל ערבית בזמנה.

חנוכה שמח.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. מה לגבי אשכנזי שרוצה להרוויח את שיטת הרמב"ם ולהדליק כמה שיותר קרוב לשקיעה, האם עדיף שיתפלל מנחה וערבית צמוד. במיוחד שיתכן שלא יהיה לו מנין ערבית אחר קרוב לביתו, אלא יצטרך לנסוע לחפש מנין של ערבית?

  2. אם יש מנין לאחר צאת הכוכבים אין להתפלל לפני כן, אם כלל אין מנין כזה [אני מבין ממך שיש רק שאתה רוצה להקדים נר חנוכה וזה לא נימוק מספיק לאשכנזי] ראה כאן
    https://din.org.il/2020/05/07/%d7%aa%d7%a4%d7%99%d7%9c%d7%aa-%d7%a2%d7%a8%d7%91%d7%99%d7%aa-%d7%91%d7%99%d7%97%d7%99%d7%93%d7%95%d7%aa-%d7%90%d7%97%d7%a8%d7%99-%d7%a6%d7%90%d7%aa-%d7%94%d7%9b%d7%95%d7%9b%d7%91%d7%99%d7%9d-%d7%90/