חנוכה – הדלקה בחלון

שאלה:

שלום רציתי לדעת אנחנו גרים ביישוב ולא מדליקים א החנוכיה במרפסת אלא בתוך הבית בחלון שפונה לכיוון המדרגות עכשיו מדרגות אלה הם לא כמו מדרגות בניין שנמצאות במקום סגור אלה מדרגות רחבות שיוצאות מהן מהצדדים כניסות לשלוש בתים ואת המדרגות רואים מהרחוב הם גם מתחברות אליו אז רציתי לדעת האם אפשר להדליק בחלון שפונה למדרגות אלו חנוכיה ?
האם אפשר לבני עדות המזרח להדליק שתי חנוכיות אחת במרפסת שפונה לרשות הרבים ממש ואחת בבית שפונה למדרגות ושתיהם יחשבו כמצווה כלומר גם החנוכיה השנייה תיהיה עליה מצוות הדלקה?
תודה וחג שמח

תשובה:

שלום וברכה

אתם יכולים להדליק בחלון הנ"ל, ובהחלט מהודר להדליק שתי חנוכיות במקרה זה, אבל תברכו על זו שבחלון ואז בלי הפסק בדיבור תלכו להדליק את השניה.

חנוכה שמח.