הדלקת נרות חנוכה ע"י מחלל שבת בפרהסיא

שאלה:

אני בן 17 בעל תשובה ואבי מחלל שבת בפרהסיא, האם הוא מוציא אותי ידי חובה בנרות חנוכה? בנוסף לכך יש לציין שלפעמים הוא מדבר בין הברכה להדלקה וגורם להפסק, האם עליי להדליק בחנוכיה משלי או שאפשר לסמוך עליו כי בכל זאת אני סמוך על שולחנו.

תשובה:

שלום וברכה

דעת הגרש"ז אויערבך [הליכות שלמה תפילה ד,טו] שמעשה מצוה של מחלל שבת נחשב למצוה, וממילא ניתן לצאת ידי חובה בהדלקתו, בפרט אם הוא מאמין ועושה לשם שמים, אלא שלגבי שבת הוא רגיל וסבור שזו לא חובה ממש, או יש הרבה אנשים טובים שלא שומרים… ההםסק בין הברכה להדלקה אינו מעכב כיון שהברכות לא מעכבות בקיום המצוה. ולכן, כיון שיש כאן שאלה של ברכה לבטלה עד כמה שאינך מחוייב ואתה יוצא בהדלקתו למנהג בני ספרד, אין צורך להדליק חנוכיה אחרת. רק תסביר לאבא שאסור לדבר בין הברכה להדלקה, אולי יקשיב וישמע ויזהר, לפחות עד לאחר הדלקת הנר הראשון.