מיקום הדלקת נרות חנוכה

שאלה:

שלום וברכה
אני גר בבית עם חצר, מהחצר אין כניסה לבית אך גדר החצר עומדת במקביל לרחוב
ואילו הכניסה לביתי נמצאת מאחור, במקום שאינו נראה
מהרחוב אלא רק לדיירי הקומפלקס בו אני גר
יש לי חלון הנראה באופן חלקי לעוברים ברחוב
היכן עדיף להדליק
בפתח הבית

בחלון
או על על גדר החצר הנמצאת ממש ברחוב

תשובה:

שלום וברכה

אם הפתח פונה לרחבה של כמה בנינים, שזה בעצם סוג של רחוב עבור אותם בנינים וזה מקום ציבורי, ומהפתח יראו שם בחוץ את הנרות, זה המקום הטוב, אם לא וזה רק פונה לחדר מדרגות בתוך המבנה עצמו, אז עדיף להדליק בחלון, בכל מקרה אין טעם להדליק בחצר, כיון שיש לחשוש לדעת החזון איש שחצרות שלנו כלל לא מיועדות לתשמיש הנחשב מגורים.

חנוכה שמח.