נרות שבת

שאלה:

שלום.

בשבתות אני תמיד עושה את הקידוש אצל אמא שלי, שם כמובן מדליקים נרות שבת, האם אני צריך להדליק אצלי גם נרות על אף שאני לא סועד אצלי (אני גר בבית אחר עם אבא שלי)

תשובה:

עיקר מצות הדלקת נרות היא במקום שבו סועדים את סעודת השבת, ולכן שם הוא מקום ההדלקה שלך ולא במקום בו אתה ישן.

בהצלחה

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. אם הנרות ידלקו כשתשוב הביתה לישון זה מותר, וככל שאתה רוצה להדליק בעצמך בברכה זו הדרך היחידה, כי אחרי שאמא מדליקה אתה לא יכול להדליק בביתה בברכה.