ילד בר מצוה בבית הכנסת

שאלה:

שלום, שתי שאלות בבקשה:
א. יש לי תלמיד ממשפחה חילונית/מסורתית שרוצה להתחיל להניח תפילין (עוד חודש בר מצוה).
המלצתי לאמא שלו שכדאי שהוא יבוא איתי לבית הכנסת כמה פעמים, ושם נלמד איך להניח תפילין, וקצת להרגיש את ה"הוואי" של תפילת שחרית.
אני משתדל מאוד לא לדבר מילה כאשר אני מתפלל (וכל שכן עם תפילין),
שאלתי הראשונה היא: האם מותר לי להגיד לו מילה "פה ושם", כדי שלא ילך לי לאיבוד בתפילה?
שאלה שניה: האם מותר לו לברך על התפילין?

תשובה:

שלום וברכה

אין לדבר איתו בבית הכנסת, אדרבה, תכיון אותו לכך מראש, שתפילה זה משהו קדוש ואנחנו לא מדברים בתפילה, ואם תהיה בעיה כלשהיא תראה לו ותצביע לו וכו', שיבוא מוכן, ואדרבה כך יקבל יותר את רוממות המעמד.

ודאי הוא יכול לברך על התפילין, אגב מנהג כל בני אשכנז להניח חודש לפני הבר מצוה כל יום בברכה בבית הכנסת.

תצליח מאוד לקדש שם שמים בכל הליכותיך!