חנוכיה בקומה שניה גבוהה ועורפית

שאלה:

ראיתי את כל התשובות אצלכם בנושא זה, ועדיין לא מצאתי תשובה למקרה הנ"ל, אודה מאד על תשובה המתאימה למקרה זה בדיוק.
דירה בקומה שניה, כאשר הקומה הראשונה מוגבהת מהקרע, יוצא שכנראה הדירה לממטה מ20 אמה (גבולי). חדר המדרגות הוא חיצוני, ומשתמשים במעלית, כך שלדירה יש לובי עם עוד דירה אחת בלבד. סה"כ שתי דירות ולובי קטן ביניהן.
בנוסף לכך, הדירה היא עורפית כך שלא ניתן לראות את הנרות מהרחוב, אלא רק מבנינים שנמצאים מהצד.
1. איפה להדליק את הנרות ?
2. אם בחלון, החלונות לא גדולים. האם אפשרעדיף להניח ממש בתוך עובי החלון כלומר מעבר לזכוכית על עדן החלון בתוך עובי הקיר ?
3. יש גם מרפסת חצי מקורה. האם אפשרעדיף להדליק בה בתוך "אקווריום" ?

תשובה:

שלום וברכה

אתה יכול להדליק בעובי החלון, באופן שיראו את הנרות מבחוץ, ואפשר גם להדליק במרפסת ליד הפתח בויטרינה, כך תרויח גם את המעלה של מזוזה מימין ונר חנוכה משמאל, אבל בתנאי שניתו לראותה בחוץ – בבנינים הנ"ל. כמו כן טוב שיהיו בני הבית איתך בשעת ההדלקה [זה חשוב תמיד, אבל חשוב עוד יותר במקרה שלך שלא כל כך רואים בחוץ].