פועל של אדם פרטי שמקבל שכר מהמדינה רוצה חופשה

שאלה:

מי שיש לו פועל שמקבל שכרו מהממשלה בעבורו ,עד כמה חלק שיעיבודו לבעה"ב האם יכול לילך לחוג חגיגת חנוכה ולא לעבוד באותו יום ולקבל שכרו בטענת מה איכפת לך לוומר שעבדתי הלא אינו ממון שלך זה נהנה וזה לא וכו'

תשובה:

שלום וברכה,

הפועל חייב לעבוד לפי ההוראות שמקבל מבעה"ב ואינו יכול להכריח את בעה"ב שיצהיר עבורו הצהרת שווא ולקבל שכר.

בהצלחה.

מקורות:

ראובן שעובד אצל שמעון ומקבל שכר מלוי, ולוי התנה שתנאי העבודה יהיו כפי שידרוש שמעון, חייב ראובן לעבוד לפי הדרישות של שמעון, ואם עובר על הכללים הרי זה גזל בידו מה שמקבל שכר מלוי וגם שלא עובד לשמעון כנדרש. ולכן אם הפועל דורש מבעה"ב שלא לעבוד ורוצה למרות זאת להמשיך ולקבל את השכר מהמדינה אסור לפועל לעשות זאתף ויש בכך משום איסור גזל שהרי אלו תנאי העבודה מצד המעסיק שהוא המדינה- לעבוד אצל שמעון וככל ששמעון קובע על זה הוא מקבל את שרו. בעובד סיעודי שהעובד סיים את כל מלאכתו ולא הגיע לשעות שזכאי הסיעודי שמעתי שהביטוח לאומי מסכים שהעובד יקבל את כל השעות שזכאי כיון שהוא מצידו עשה את כל העבודה שנדרש. אבל אם לא עשה את כל הנדרש ורוצה חופש וגם שכר מהמדינה – הרי זה גזל מצד בעה"ב ומצד המדינה.