מיקום חנוכיה בדלת המרפסת

שאלה:

יש לי דלת מרפסת שקבעתי את המזוזה בצד שמאל ולא ימין כי אמרו לי שאני צריך לקבוע מזוזה בצד שמאל שיהיה ימין לנכנסים מי המרפסת לגבי הדלקת נר חנוכה איך אני צריך להדליק הרי כתוב מזוזה מימין ונר חנוכה משמאל ובמרפסת הזאות יש פרסומי ניסא גדול אשמח לתשובה

תשובה:

ברור שאותו חשבון שעשית במזוזה יש לעשות גם בחנוכיה, ולהדליק בצד שכנגד המזוזה, לשמאל הנכנס מהמרפסת לבית, וכך אני נוהג גם בל"נ בביתי.