חנוכה – מי מדליק?

שאלה:

בס״ד
שלום.
‏אצל אשכנזים שנוהגים להדליק ‏חנוכיה כל אחד בנפרד. אם מדובר בהרבה אנשים שגרים בבית, עדיין צריך להדליק כל אחד חנוכיה לעצמו? הרי זה קצת מוגזם ואף מסוכן שיצטרכו לדוגמא להדליק 10 חנוכויות באותו בית.

תשובה:

שלום וברכה

כל הגברים בבית מדליקים, למנה סוכן? תעשו באופן שלא יהיה מסוכן… אדרבה תפרסמו את הנס בכל מקום, הרעיון הוא שכל מי שיעבור ליד ביתכם יראה שיש כאן מנין יהודים המכריזים ואומרים "יש לנו חלק באלוקי ישראל"! מדהים ומרגש.

חנוכה שמח.