חיוב האשה להניק את בנה

שאלה:

אשה שרוצה לצאת לעבוד אחר ג' חודשי חופשת לידה (אך אינה סובלת מדיכאון אלא מעדיפה לחזור לעבודתה ומוכנה להישאר בבית אם זה מה שההלכה אומרת) והבעל טוען שהיא חייבת הלניק את בנו ולא מתפשר על תחליפים. למותר לציין שהבעל מכניס משכורת המספיקה למשפחה ברויח ולא בצימצום.

תשובה:

שלום וברכה,

חיוב הנקה זוהי אחת מהמלאכות שאשה משועבדת במסגרת הנישואין עבור בעלה. אלא שאם נהוג במשפחתה שלא להניק לא יכול הבעל לחייב אותה להניק את הבן אלא חייב לשכור מינקת לבנה. היום לא נהוג להניק זמן רב, ומקובל שאחרי שלושה חודשים אשה חוזרת לעבוד ומפסיקה להניק אלא מניקה מעט, ולכן לא יוכל הבעל לכפות את האשה להניק יותר מהזמן שמקובל. ואם האשה רוצה לתת תחליפים כדי לצאת לעבוד לא ניתן לעכב בעדה.

בהצלחה.

מקורות:

ראה שו"ע אבן העזר סימן פ סעיף ו וסעיף י.