אדם שמתחבק עם נשים האם הוא פסול לעדות?

שאלה:

יהודי דתי שומר תורה ומצוות אבל מסתבר שאיננו שומר נגיעה מאישה שהיא לא אשתו כלומר ראיתי אותו אומר שלום לאישה עם חיבוק והוא היה עד בחתונה האם הוא עד כשר? אני לא יודע אם הוא יודע שאסור ,נניח והוא יודע שאסור?

תשובה:

שלום רב,

אם הוא ידע שזה אסור יש בזה בעיה חמורה. חיבוק עם אשת איש זה איסור לא תקרבו, איסור דאורייתא. ובודאי כאשר הוא מודע לכך זה בהחלט יכול לפסול אותו מעדות. גם אם האישה אינה נשואה מן הסתם היא נדה וזה גם איסור. יש מחלוקת אם זה דאורייתא או דרבנן. אבל השאלה היא האם הוא יודע שזה איסור גמור או שמא הוא חושב שזה בעיה של "חומרא" בגדרי הצניעות. הרע"א דן במקרה של גילוח בתער שזה ודאי איסור דאורייתא, אבל אם אינו מודע לחומרת האיסור אינו נפסל לעדות.