תשמיש

שאלה:

האם מותר לזוג ללבוש בגדים בשעת תשמיש מדי פעם. אם לא, מה המקור לכך? אני מבין שיש גמרא שאומרת שהוא לא יכול לדרוש את זה, אבל אם שניהם בסדר עם זה, האם יש בעיה?

תשובה:

הרעיון בכך הוא שזה ממעט מההנאה של התשמיש, ולכן, זה נחשב מרידה בחיי האישות מצד מי שמבקש זאת. כאשר שניהם מעונינים בכך אין איסור, אבל אין בכך שום ענין הלכתי או מוסרי, כי אם הגמרא אומרת שזה נחשב מרידה, יש ללמוד שאין רצון התורה שימעטו בהנאה, אלא אדרבה, החיבור ראוי שיהיה באופן המושלם.