מחילה

שאלה:

שלום לרבני ההוראה :בשבת הייתה לי אורחת לא קלה השתדלתי כל השבת להפנים יצאה למרפסת והתפללה ,שכונה חילונית מכוניות עוברות ואנשים הערתי לה אני לא יודעת אם נפגעה לבקש ממנה מחילה? תודה לרבנים

תשובה:

לא צריך לבקש מחילה, אבל גם לא היה צריך להעיר, אין איסור לראות מכוניות נוסעות בשבת. נכון, הרגשת הלב מתנגדת לכך, איך אפשר לראות אנשים שמחללים את השבת?! אבל הרגשת הלב זה דבר המסור לליבו של כל אדם, ואין מקום לדרוש מזולתו להרגיש את מה שמרגיש הוא עצמו…

תזכי למצוות רבות!