לקיחת חפצים שנשכחו במקומות ציבוריים

שאלה:

עובד במקום ציבורי ..הספריה עירונית, משאירים בה מידי פעם חפצים שונים. כדוג' עטים, אוזניות, מטענים, משקפיים, שעונים, מטריות, מעילים…וכיוצ"ב, במשך זמן האחראים לוקחים את האבדות שנמצאו הסופי היום.. למאגר שברשותם.. כשאין ביקוש לחפצים אלו במשך זמן ממושך.. .חודש'-שנ'- כמה זמן יש לשומרים עבור בעליהם.. ומתי אפשר להוציאם מרשותינו.. לזכות בהם למי שחפץ בהם

תשובה:

שלום וברכה,

חפצים שנשארו במקומות ציבוריים לא ניתן לקחתם בסוף היום, ההיתר לקחת אותם רק אחרי שמולאו כמה תנאים ועבר זמן סביר ראה כאן בהרחבה.

כדי לצאת מכל חשש יש לרשום במקום בולט שחפצים שנשארים ולא באו לקחתם תוך שלושים הרי הם הפקר, ואז יוכלו לקחתם כעבור שלושים יום.

בהצלחה.