הריון לפני חתונה והחליטו שלא להתחתן

שאלה:

זוג שיצאו מספר חודשים ע״מ להתחתן ברבות הימים החלו ריבים והחליטו להיפרד מחוסר התאמה. לאחר מספר ימים האישה מגלה שהיא בהריון האם חובה עליהם להתחתן ? ומה הפרוצדורה ?
אוסיף : היא לא מתכוונת לוותר על הילד ומבחינת שני הצדדים אין מקום לזוגיות מה עושים ???

תשובה:

שלום רב,

ברור שאין להם חובה להתחתן. אם היא חושבת שהם לא מתאימים העובדה שיש להם ילד משותף אינו מחייב אותה להתחתן. אין כאן עניין של פרוצדורה, יצטרכו לדאוג לכך שהאב ירשם כאביו של הילד, וכמובן גם יחוייב במזונות. גם אבא של ילד שנולד מחוץ לנישואין חייב לשלם מזונות.