אופן חישוב מעשר כספים

שאלה:

שלום כבוד הרב, יש לי שאלה בנושא מעשרות.
נניח וקיבלתי סכום של 10,000 ש"ח, ושילמתי 5000 ש"ח לעובדים על מנת שיעשו בשבילי איזושהי עבודה בנוגע לפרויקט שאני מאמין שיכניס לי רווחים בעתיד (נניח בעוד שנה).
האם את המעשרות אני מחשב פחות התשלום לעובדים, או שאני משלם מעשר מתוך 10,000?
אני שואל מכיוון שבשונה מניכויים של מדינה, פה לא הייתי חייב להשקיע את הכסף ויכולתי לבחור להשקיע אותו לאחר תשלום המעשרות מתוך 10,000 ש"ח.
זאת אומרת יכולתי ברגע שקיבלתי את התשלום לשלם מיד את העשרות, ואז הייתי נשאר עם 9,000 ש"ח ורק אז משקיע את הכסף. אבל מכיוון שאני משלם את המעשרות פעם בשנה ורעיון ההשקעה עלה לראשי בדיוק לפני תשלום המעשרות (כמו כן התשלום לעובדים), מה יהיה נכון לעשות? תודה מראש!

תשובה:

שלום וברכה

ככל שאתה עצמאי, חיוב המעשרות שלך הוא לפי מה שלקחת הביתה מהעסק, ולכן, כאשר החלטת להשקיע 5,000 ש"ח בפיתוח העסק, זה לא הכנסה, זה הוצאה שמנכים אותה מחישוב הרווח, בכל שנה לפי מה שלקחת הביתה, תחשב את המעשרות.

שתראה רק ברכה והצלחה בכל מעשה ידיך.