נזילות בדירה שכורה

שאלה:

אם הייתה נזילה בבית והורדו דמי השכירות, עתה נפסקה (בינתיים) הנזילה אבל הבעלים מחכה עם התיקונים וכו' שמא יחזור בזמן הקרוב – האם צריך להשאיר את דמי השכירות המופחתים? ( בפועל יש הרבה קילופים וריטיבויות שלא מתוקנים)

תשובה:

שלום וברכה,

משכיר שממתין עם התיקונים של הנזילות, אם יש לו סיבה מוצדקת לעיכוב התיקונים רשאי לעשות כן. אולם אם אין לו סיבה מוצדקת צריך לתקן מיד כדי שלא יגיע לשוכר שוב נזק של נזילות לדירה.

לגבי הפחתה מתשלום השכירות, בזמנים שאין רטיבות נזילות בדירה חייב השוכר לשלם תשלום מלא. ודי לו לשוכר שהמשכיר בא לקראתו ופטר אותו מתשלום מלא בזמן שיש נזילות.

בהצלחה.

מקורות:

נזילות שהתגלו בדירה שכורה אחרי שהשוכר הגיע לגור, יש מקרים שהשוכר יכול לבטל את המקח ויש מקרים שלא ניתן לבטל את המקח ומזלו של השוכר גרם  -ראה כאן באורך. ואם המשכיר הסכים להפחית מהשכירות מבלי להיכנס לדיון האם חייב להפחית או לא, ודאי שאין סיבה להפחית בימים שאין נזילות.