לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

להגביה את הגדר בחצרו כשמאפיל על השכן

שאלה:

שלום רב
יש גדר משותפת בין החצר שלנו לבין החצר של השכנים, הגדר עצמה בגובה של 1.80 בערך ככה שניתן לראות מחצר לחצר, המצב ככה כי השכנים ביקשו שלא תהיה גדר גבוהה ע"מ שלא יחסום להם את האוויר (החצר שלהם די מסוגרת) , החלטנו שאנחנו רוצים לבנות מחסן בחצר בצמוד לגדר השכנים כעסו עלינו שבנינו את המחסן בטענה שזה חוסם להם את האוויר, השאלה היא האם יש גובה מסוים של גדר בין שכנים ע"פ ההלכה ע"מ לשמור על פרטיות וצניעות כמו כן האם היינו צריכים לוותר על בניית המחסן בעקבות הטענה של השכנים.
תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה,

לפי הלכה ניתן לדרוש מחיצה של ד' אמות בין שני החצרות כדי לשמור על פרטיות וצניעות. ויש לדון בחצרות של ימינו שלא משמשים לתשמישי דירה אלא לפינוק, שעל זה לא ניתן לדרוש מהשכן השתתפות בהוצאות הגדר, אבל יכול לבנות לבדו גדר.

כמו כן מותר להגביה את הכותל שביניהם כמה שירצה אם בונה בתוך השטח שלו, ולכן מותר לך לבנות מחסן בתוך החצר בכל גובה שתרצה והשכן שטוען האפלה או חסימת אוויר בטלה טענתו.

בהצלחה.

מקורות:

שולחן ערוך חושן משפט הלכות נזקי שכנים סימן קנד סעיף כו:

אחד מהשותפין שרצה להגביה הכותל המשותף ביניהם (על) הוצאתו יותר על ד' אמות, אף על פי שהוא מאפיל החצר אין חבירו יכול לעכב עליו.