הדלקת דוד חשמל עבור חולה שאין בו סכנה

שאלה:

שלום רב, רציתי לשאול האם מותר להוסיף שיניים בשעון שבת של דוד חשמל, כך שיידלק, למרות שלא היה מתוכנן בזמן הקרוב, ויתכבה לאחר שעה, עבור חולה שאין בו סכנה שצריך לעשות שטיפות אחרי ניתוח כמה פעמים ביום?

תשובה:

אין כל היתר, קירוב הדלקה של דוד אסורה בהחלט לכל הדעות, המחלוקת היא לגבי המשכת מצב קיים. ראה כאן.

כמו כן, אין כל היתר לחולה שאין בו סכנה להשתמש בדוד החשמלי כיון שהוא מבשל את המים בשבת על ידי הוצאת מים חמים וכניסת מים קרים, מה שהוא יכול לעשות זה רק לקחת מים בספל מהמיחם של שבת ולערבם עם כמות גדולה של מים מהברז שזה כבר בכלי שני שאינו מבשל.

ברכה והצלחה.