תשלום על מכשיר מחזור של הבניין שנשבר

שאלה:

שלום כבוד הרב
הכנסתי קרטון של פיצה למתקן מחזור של הבניין, ועשיתי בפזיזות בדרך שצריך לתת כמה מכות כדי שזה ייכנס (כמדומני הכנסתי הפוך) ואז שמתי לב שיש שבר בפלסטיק של המתקן שלא מפריע לתפקודו. אני גם לא בטוח שזה נשבר על ידי אך יש לי תחושה שכן.

מה ההלכה מחייבת? ומה אם וועד הבית מסרבים לקחת ממני כסף ורוצים להשאיר את זה שבור? (זה גם ככה לא הדבר הכי נקי חיצונית)

האמת שאיני יודע למי שייך המתקן הזה, אולי הוא של העירייה בכלל, אך הוא נמצא בתוך חדר האשפה של הבניין.

תודות כבוד הרב

תשובה:

שלום וברכה,

אם לא ברור לך שאתה הזקת את המתקן אין עליך חובת תשלומים.

גם אם אתה עשית את השבר, אם לא ניתן לתקן את השבר והמכשיר לא ירד מערכו בשל בשבר, אין עליך חובת תשלומים.

אם וועד הבית מסר לקבל שכר אין עליך חובת תשלומים.

בהצלחה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. תודות כבוד הרב
    כבוד הרב אמר: "…והמכשיר לא ירד מערכו בשל בשבר…"
    אולי ערך הבניין ירד מערכו בגלל המראה השבור של פחון המחזור? האם זה גם שיקול?
    האמת היא שעכשיו נראה לי ניתן לומר שאני שברתי, כי ראיתי שפתאום החליפו את המכסה למכסה אחר.