קריאת תהילים באופן קבוע

שאלה:

ב"ה
שלום לכבוד הרבנים
אשה שביקשו ממנה נשים בבית הכנסת שתצטרף איתם לתהילים מחולקים (שהן כבר קוראות)
ואמרה שבסדר שתקרא יום מסויים (שלישי) לפי חלוקת התהילים
בדעתה כמובן שהדבר לא יהיה לעולמים אלא מתי שיסתדר לה
ואחרי כמה שבתות שאלה את מי שמארגנת את זה עד מתי היא מצפה שהיא תקרא אז היא ענתה "עד שיולד לך בן ביום שלישי" (שכמובן מהתשובה הזאת מובן שהיא לו לוקחת את זה בשיא הרצינות)
יתכן ששאר הנשים בחלוקה שם לא מקפידות תמיד על הקריאה

עכשיו האשה הנ"ל בשאלתה האם מחויבת לקרוא כל שבת את התהילים כיון שלא אמרה בלי נדר, או שיכולה רק כשמסתדר לה
תודה לרבנים שליט"א

תשובה:

כיון שהיה ברור לכולם שאין הכוונה לקרוא לעולם, אלא להשתדל, היא לא חייבת, כשמסתדר לה תקרא, זה מצויין.

שיתקבלו התפילות.