כשרות כלים

שאלה:

שלום. מס' שאלות:
1. אם יש לי ספלי קפה קטנים עשויים חרסינה (קיבלתי מזמן ולא יודע היכן יצרו אותם), האם טובלים אותם או מגעילים?
2. אם יש לי סיר שככל הנראה בושלו בו גם תבשילים בשריים וגם חלביים ולא ידוע לי אם הינו תוצרת הארץ – מה דינו?
3. מאחר ובנוסף לזה יש לי גם סירים, מחבתות וסכו"ם שקניתי שיוצרו בחו"ל לצד כלים ישנים יותר, כמצוין לעיל. האם אפשר לטבול אותם ואז להגעיל? אם לא, אז האם אני יכול להגעיל את הסירים (כולל הגעלה עצמית של אחד הסירים הגדולים) ואז בתוכו את הכלים הקטנים יותר ורק אז לטבול את הכל?
במצב האחרון שתיארתי, האם הכלים יהיו כשרים ומוכנים לשימוש ולאכילה?

בברכה,

נמרוד

תשובה:

שלום וברכה

כל כלי שקונים מגוי חייב טבילה במקווה. הנושא של הגעלה, אמור רק כאשר יש לך חשש שנעשה בהם משהו שאינו כשר חם [ואז חרסינה כלל לא ניתן להגעיל], אני מניח שבכוסות המיועדות רק לקפה והם חדשים אין חשש כזה.

את הסיר יש להגעיל, ולאחר מכן גם לטבול במקווה.

אפשר להגעיל הכל בסיר גדול ורק אחר כך לטבול.

בהצלחה רבה!