שימוש בחינם בתוכנה שעולה כסף

שאלה:

כבוד הרב, האם מותר להוריד ולהשתמש בתוכנה שעולה כסף אבל פרסמו אותה בחינם במקום אחר?
״יש דין של דבר שנאבד בזוטו של ים, שהים כבר סחף את זה והבעלים מתייאש מזה, אז מי שמוצא יכול לקחת, וכך הדין בדברים שעולים באינטרנט, שהבעלים שלו כבר מתייאש כי זה עלה שם.״
כך כתבו לי מקו ההלכה והאם אפשר מקור לתשובה
אני אשמח לשמוע מה דעת הגרע״י בעניין זה תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה,

תוכנות שהועלו באינטרנט שלא כדין, התוכנה עדיין לא נחשבת כזוטו של ים – אבודה כאבודה ממנו ומכל אדם, והעובדה מוכיחה שבעלי התוכנה עדיין ממשיכים לסחור בתוכנה ולהרוויח. וכן הייתה דעתו של מרן הרב אלישיב שגם לוכנות שנפרצו והופצו אין עליהם דין הפקר, ואסור להעתיק.

מרן הרב עובדיה יוסף לא גילה דעתו בנושא זה ולא ידוע לנו מה סבר.

בהצלחה.