פיצוץ של דוד שגרם לנזק

שאלה:

אני שוכר דירה והדוד שגילו 12 שנים התפוצץ בשימוש סביר כשהיה כבוי…אציין שהדוד נמצא בתוך הבית מעל המכונת כביסה ואין מקום אחר בבית פרט לתחתית הדוד וכתוצאה מהפיצוץ המים ירדו על המכונת כביסה שלי וקילקלו אותה האם אוכל לתבוע את מחיר תיקון המכונה מבעל הדירה?

תשובה:

שלום וברכה,

המשכיר – בעל הדוד לא חייב על נזקי המכונת כביסה, ואין נחשב אפילו לגרמא.

בהצלחה.

מקורות:

ממון של אדם שהיה שמור והשמירה נפלה והממון הזיק פטור בעל הממון עד שייוודע לו שהממון נמצא במצב שמזיק, וכמבואר במשנה ב"ק פ"ו מ"א הכונס צאן לדיר… ויצאה והזיקה פטור.