ליווי בת בחזרה מפעילות בני עקיבא

שאלה:

שלום הרב,
שמעתי (או כאשר בדקתי בנושא) שאלה האם מותר ללוות בת בשעה מאוחרת מבני עקיבא בגלל ייחוד(לא זוכר בידיוק את נוסח השאלה) (ואם אני לא טועה התשובה הייתה שרק במקום שישנם אנשים אין ייחוד – אך בתשובה אני כבר בכלל לא בטוח שזוכר…) ,
הרי האיסור הגדול כאן הוא גילוי עריות לא?

תשובה:

שלום וברכה

מצד איסור ייחוד אתה זוכר נכון, שכאשר יש אנשים ברחוב אין בעיה של ייחוד, אבל עצם ההליכה החברית המשותפת נוגדת את כללי הצניעות ועלולה להביא לידי מכשול, בימי הנערות, בנים עם בנים ובנות עם בנות… גם בזמן הפעילות בבני עקיבא יש לשמור על הפרדה.

שבוע טוב ומבורך.