כיצד לכתוב בצוואה שמזכה את אשתו בנכסיו

שאלה:

לפעמים כשבעל נפטר היורשים עושים בעיות לאמא בענייני הכספים וכ'.
איך אפשר לנסח בצורה הכי פשוטה ונכונה, שכשאדם נפטר הכל יעבור לאשתו עד ל120 שלה ?
תזכו למצוות

תשובה:

שלום וברכה,

יש אפשרות לכתוב בצוואה שאם הוא ייפטר לפני אשתו מקנה את כל ממונו מקנה לאשתו רגע אחד לפני מותו, ואם הוא ייפטר אחרי אשתו הוא מקנה לבניו… וגם האשה כותבת צוואה שמקנה את כל נכסיה לבניה… ובכך גם אם תמות אחרי בעלה כל הרכוש יגיע לבניו כרצונו אחרי מותה.

מומלץ לערוך את הצוואה אצל דיין כדי שתהיה הצוואה תקיפה לפי הלכה.

בהצלחה.