שמירת שבת

שאלה:

אני שומרת שבת כבר כמה חודשים חברות שלי לא שומרות איתי ולא המשפחה נוראה קשה לי וכואב לי להפסיק אני בטוחה שאחזור לזה בעתיד ניסיתי אני באמת משתדלת אבל נראלי השבת הזאת הפסיק

תשובה:

חלילה וחס!!! השבת היא אחד הדברים הכי חשובים שיש לעם היהודי! יהודים מסרו נפש על שמירת השבת בזמנים הכי קשים. יצא לי לכתוב תולדות של יהודי גדול שעבר שואה, והוא מעיד על עצמו שמעולם לא חילל שבת באושוויץ, אף שהיה חייב לצאת לעבוד וקיבל מכות רצח תמיד הסתתר ונמנע והצליח לשמור שבת! יהודים בכל הדורות הסכימו למות ולא להכנע בענין זה! מה שחשוב  הוא שתמצאי לך חברה מתאימה, תפני לאירגון לב לאחים באיזור מגוריך שיכירו לך חברה ומשפחות שומרי שבת להתארח שם ולבלות איתם, ואל תכנעי!

התגברי על הקושי ועימדי על עקרונותיך, הרי אלוקים רואה אותך ושמח במעשייך!

היי יהודיה גאה, הקפידי על שמירת השבת ותבורכי מן השמים.

השבת היא מקור הברכה!